Български евродепутати предлагат решение на проблема с двойните стандарти при храните

...
Български евродепутати предлагат решение на проблема с двойните стандарти при храните
Коментари Харесай

Български евродепутати предлагат решение на двойните стандарти при храните

Български евродепутати предлагат решение на казуса с двойните стандарти при храните в Европа.

Евродепутатите от ГЕРБ Андрей Новаков и Емил Радев предлагат нова европейска програма, която съгласно тях ще постави завършек на двойните стандарти. Идеята им е да се вкарат минимални общи стандарти за храните във всички страни. Според тях това няма да увеличи цените на храните в Източна Европа. 

" И сега, дори с по-ниско качество, в Източна Европа цените са по-високи. Тук не приказваме за повишаване на цените, а за равнене на стандартите ", сподели Емил Радев.

Програмата е препоръчана на Европейската комисия и следва да стане ясно дали е утвърдена. По думите им, в случай че програмата бъде утвърдена, хипотетично е допустимо следващата година да има резултати. 

Новаков и Радев са получили поддръжка за концепцията си от евродепутати от съвсем всички страни от Централна и Източна Европа. 

Те ще упорстват и за основаването на европейски надзорен орган, който да следи дали има двойни стандарти. По думите им това се постанова, защото за националните органи е съвсем невероятно е националните органи да създадат нужните изследвания. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР